Fenomenul K-pop a cunoscut o ascensiune explozivă la nivel global. Fanii devotați organizează evenimente și întâlniri, iar unii dintre ei își exprimă pasiunea prin manifestări artistice. Un exemplu în acest sens este și echipa WINGZZ din Cluj-Napoca, un grup dedicat artei K-Pop cover dance-ului. Prin mișcări perfect sincronizate și carismă scenică, acești tineri talentați oferă o interpretare captivantă a unor coregrafii complexe și sofisticate.

Liderul grupei, Andra Ghișa, ne-a dezvăluit povestea din spatele activității WINGZZ și a împărtășit planurile și obiectivele de viitor ale echipei.

logo WINGZZ

Cum s-a format trupa WINGZZ și de ce ați ales acest nume?

Îmi doream de mult timp să înființez o trupă de K-Pop dance cover. Am ținut niște preselecții la care au venit persoane care participau deja la K-Pop class-uri. Așa s-a format trupa WINGZZ. Numele l-am ales împreună cu ceilalți membri ai echipei. Acesta vine de la unul dintre albumele BTS care se numește WINGS

Care a fost primul K-Pop dance cover pe care l-ați realizat și cum a fost acea experiență?

Primul K-Pop dance cover pe care l-am realizat împreună ca și echipă a fost LA DI DA de la Everglow. A fost o experiență super fun și chiar ne-am depășit limitele, deoarece am reușit să realizăm acest cover în doar două luni. A ieșit super bine, am avut sincron și expresivitate.

Cum decideți piesa pentru următorul cover dance?

Avem un grup de WhatsApp unde comunicăm și votăm. Fiecare dintre noi propune o piesa de la o grupă K-Pop de baieți și o piesă de la o grupă K-Pop de fete. O alegem pe aceea care primește mai multe voturi.

Care a fost cea mai dificilă coregrafie pe care ați facut-o până acum?

Cred că cea mai dificilă coregrafie pe care am facut-o a fost Scream de la Dreamcatcher, deoarece a avut mișcări mai complexe și am fost 15 persoane. Este mult mai greu să coordonezi și să sincronizezi un număr mai mare de persoane, indiferent de dificultatea coregrafiei.

Sursa: Youtube – WINGZZ

Care crezi că este principala diferență dintre K-Pop și muzica Pop?

Este o destul de mare diferență dintre muzica K-Pop și muzica Pop. În primul rând în K-Pop sunt foarte multe grupe și unele dintre ele au foarte mulți membri. În al doilea rând pe lângă cântat, K-pop se axează pe mai multe lucruri, cum ar fi dans, fashion, visuals. De asemenea, artiștii K-Pop sunt mult mai dedicați fanilor lor.

La ce fel de evenimente sau concursuri de dans ați participat și care au fost cele mai memorabile experiențe?

Am participat de trei ori la concursuri de K-Pop cover dance, la Asia Fest și la K-Pop Cover Contest. Ambele au fost organizate în România. La Asia Fest am luat de două ori locul 1 și la la K-Pop Cover Contest am luat locul 2.

Cele mai memorabile experiențe sunt cele de la K-Pop Cover Contest, deoarece acolo am fost împreună cu toată echipa, plus alte două persoane din echipa noastră de juniori. A fost memorabil deoarece pe lângă faptul că am luat podium la concurs, am vizitat Bucureștiul și ne-am distrat împreună.

Sursa: Youtube – WINGZZ

Care după părerea ta este atitudinea oamenilor din România față de K-Pop?

Eu am început să ascult K-Pop acum 14 ani. La început, prin 2008-2009 lumea era destul de reticentă față de K-Pop. Erau foarte mulți hateri. Pe parcursul anilor, atitudinea oamenilor față de K-Pop s-a schimbat, în mare parte datorită trupelor BTS și BLACKPINK, care au devenit foarte populare internațional. Încă sunt destul de mulți hateri, dar am observat că a crescut comunitatea de K-Pop atât în România, cât și în Cluj.

Care sunt planurile și obiectivele voastre pe termen lung ca și grupă de K-Pop dance cover?

În primul rând, vrem să realizăm cât mai multe cover-uri și să le postăm pe Youtube, în al doilea rând, să devenim din ce în ce mai populari, să știe cât mai multă lume despre trupa noastră, atât în România cât și internațional. Al treilea obiectiv este să ajungem în Coreea de Sud prin intermediul unui concurs de K-Pop dance cover.

Sursa: Youtube – WINGZZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *