Bianca este o tânără de 22 de ani, care emană o pasiune contagioasă pentru dans și muzică. Mereu a fost inspirată de arta unor artiști legendari, precum Madonna, Michael Jackson, Beyoncé, Lady Gaga și Ariana Grande, care au avut un impact puternic asupra evoluției ei artistice. Încărcată de entuziasm și dorința de a explora noi orizonturi în domeniul artistic, acum câțiva ani, Bianca a descoperit fascinanta lume a muzicii și dansului K-pop. În calitate de membră a grupei de K-pop dance cover UNIT:ONE, aceasta a trăit momente excepționale pe scenele celor mai prestigioase concursuri și festivaluri de K-pop dance cover din țară.

sursa: @biiancaa.h

Care a fost primul tău contact cu dansul K-pop și ce te-a atras în această direcție?

Am început să ascult K-pop în 2020, înainte de pandemie. M-am uitat la Carpool Karaoke cu BTS. Până atunci auzisem doar de numele lor, însă nu știam nimic nici de industrie în sine, nici de ceea cu ce se ocupă artiștii acesteia. Astfel, am descoperit melodia lor „ON”, datorită căreia am devenit ARMY și de la care a început toată povestea cu K-pop-ul pentru mine. Având deja o pasiune enormă pentru dans, melodia și coregrafia acesteia mi-au atras atenția imediat. De atunci am început să descopăr albumele și coregrafiile lor și mi-am dat seama că este exact ceea ce-mi place mie: un show pe scenă în care există și coregrafie pe lângă cântat.

Care au fost motivele ce te-au determinat să te alături unui grup de K-pop dance cover?

După ce am aflat că există o întreagă comunitate legată de K-pop dance cover, dar și cât de pasionați sunt membrii acestei comunități, am zis că ar fi super interesant să mă implic și eu într-un astfel de proiect. Între timp, am găsit o echipă absolut superbă și am format grupa UNIT:ONE. Sunt extrem de mândră de acest proiect, dar și de membrii acestuia, care mi-au devenit prieteni apropiați. În momentul de față, trupa noastră este formată din 7 membri: eu, Diana, Mădă, Maria, Ralu (designer-ul nostru, care se asigură că arătăm impecabil pe scenă), Ada și Andra.

sursa: Youtube – UNIT:ONE

Cum reușești să iți împarți timpul între activitățile de K-pop dance cover și alte pasiuni sau interese?

Îmi place să-mi organizez programul astfel încât să am timp pentru toate. În general, repetițiile pentru K-pop le am seara sau în weekend. Aș sta și 24 de ore într-o sală de repetiții dacă s-ar putea. Pe lângă facultatea care îmi ocupă o mare parte din timp, antrenamentele au cea mai mare prioritate pentru mine.

Care sunt coreografii, artiștii sau grupele K-pop care te inspiră și ce aspecte specifice ale stilului lor îți
plac cel mai mult?

Sunt numeroși artiști K-pop care mă motivează și mă inspiră atât din punct de vedere al dansului, cât și al performance-ului în sine. Totuși, în topul celor trei se află Lisa din BLACKPINK, Momo din TWICE și Taemin din SHINee. Din punctul meu de vedere, aceștia sunt unii dintre cei mai buni dansatori din industrie. Printre artiștii K-pop care mă motivează super mult se numără și j-hope din BTS, Taeyong, Ten și Mark din NCT, Mingi din ATEEZ, Kai din EXO, Sana, Jihyo și Nayeon din TWICE, și mulți alții. Dintre coregrafi, îmi place enorm de mult de Bada Lee, care mă inspiră să muncesc și să exersez din ce în ce mai mult.

sursa: @biiancaa.h

Care este dansul K-Pop pe care l-ai găsit cel mai provocator și cum ai depășit această provocare?

Cel mai greu dans pe care l-am învățat până acum este probabil  „MORE&MORE” de la TWICE. Piesa are o coregrafie rapidă, care necesită foarte multă precizie și rezistență. Chiar dacă a fost o adevărată provocare, mi-a plăcut extrem de mult atât melodia cât și coregrafia, așa că nu puteam să nu încerc să o îmvăț. Am depășit această provocare prin mult antrenament, încercând să înțeleg exact cum ar trebui să arate fieare mișcare, dar și ce vibe ar trebui să exprim prin acestea.

Există vreo performanță solo sau în cadrul grupului care a avut impact deosebit asupra ta? Care a fost acea performanță și ce a făcut-o atât de memorabilă pentru tine?

Toate performanțele pe care le-am avut atât solo, cât și cu grupa mea au fost extrem de importante pentru mine. Dacă ar fi să aleg una singură din fiecare categorie, aș alege reprezentația mea solo de la Asia Fest 2023 unde am luat locul unu și performanța din cadrul K-POP Cover Contest 2022, unde am participat împreună cu grupa de K-pop dance cover din care fac parte și am luat premiul pentru „Best Newcomer Dance Group”.

Cum îți gestionezi emoțiile in timpul unei performanțe scenice sau în timpul filmărilor dance cover-urilor?

Consider că emoțiile au un rol important în tot procesul artistic, fiind o dovadă că trăiești momentul și îți pasă de munca depusă și de pasiunea pe care o simți. Emoțiile pot fi transformate în stări pozitive, care te ajută să intri într-o starea completă de concentrare. În general, sunt o persoană emotivă, dar atunci când sunt pe scenă, această parte a mea dispare aproape complet. Atât în cazul filmărilor unui dance cover, cât și în cazul unei performanțe scenice, singurul factor care îmi permite să-mi mențin calmul este munca depusă în cadrul antrenamentelor. Cu cât muncesc mai mult și sunt mai pregătită pentru ce am de făcut, cu atât sunt mai sigură, iar emoțiile își pierd din intensitate.

sursa: @biiancaa.h

Ce tehnici sau metode folosești pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de dans și pentru a rămâne la curent cu trendurile din dansul K-pop?

Dansul K-pop este practic un fusion din mai multe stiluri de dans. Eu mă antrenez la o sală de dans încercând să prind din fiecare stil câte o parte. Pe lângă orele petrecute în sală, acord o atenție deosebită studiului individual acasă, exersând atât pași simpli, cât și coregrafii complexe, asigurându-mă astfel că ceea ce mi s-a predat a fost înțeles. Și, după cum bine știm cu toții, rezultatele se văd prin multă muncă.

Care sunt cele mai importante realizări ale tale până acum și care sunt principalele obiective pe care le urmărești în viitor?

Toate proiectele din care am făcut parte atât cu echipa mea de dans, cât și solo, sunt cele mai importante realizări pentru mine. Nu m-aș fi gândit niciodată cât de mult pot să evolueze lucrurile într-un timp relativ scurt. Sunt extrem de mândră și de recunoscătoare pentru echipa mea, și le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au încurajat pentru a-mi atinge visul. În viitor, vreau să evoluez constant, să particip la cât mai multe evenimente, concursuri și să muncesc cât mai mult, atât în ceea ce ține de K-pop dance cover, cât și de performanțele scenice în general.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *