Barbs, după 12 ani de la lansarea primei parți din această serie Nicki Minaj schimbă regulile jocului cu „Pink Friday 2”. De data asta o versiune lungă și ambițioasă, cu mesaje super deep, dar și bangere.

Albumul include o colecție de 22 de melodii și demonstrează agilitatea ei în schimbarea de persona și genuri muzicale. De la drill la pop, la afrobeats, R&B și trap, Minaj realizează un album familiar, dar proaspăt în același timp.

Lansarea vine ca o consolidare a stilului care a consacrat-o, cu influențe și reinterpretări din pop culture. Nicki totuși își permite să fie vulnerabilă, rappuind despre dureri și pierderi personale. Deci, artista se prezintă în diferite ipostaze rare asupra omului din spatele creației.

Personal, am fost câștigată de influențele adoptate pe album și de experiențele prezentate într-un mod introspectiv. Totuși, criticii[1] spun că producția albumului se axează mai mult pe pătrunderea în cât mai multe trenduri pe TikTok, decât să se remarce printre albumele contemporane. Aceasta ar putea fi interpretată ca o încercare de a capta o audiență mai largă, însă există un risc ca identitatea artistică a lui Nicki să fie diluată în acest proces.

Chiar și așa, ne întrebăm cu nerăbdare: Ce urmează pentru regina rapului? Indiferent de răspuns, una este certă: Nicki Minaj continuă să scrie istorie.

Artist: Nicki Minaj

Title: Pink Friday 2

Released: 08.12.2023

Genre: Rap, Pop

Tracklist:

  1. Are You Gone Already
  2. Barbie Dangerous
  3. FTCU
  4. Beep Beep
  5. Fallin 4 U
  6. Let Me Calm Down (Ft. J. Cole)
  7. RNB (Ft. Lil Wayne & Tate Kobang
  8. Pink Birthday
  9. Needle (Ft. Drake
  10. Cowgirl (Ft. Lourdiz)
  11. Everybody (Ft. Lil Uzi Vert)
  12. Big Difference
  13. Red Ruby Da Sleeze
  14. Forward From Trini (Ft. Skeng & Skillibeng
  15. Pink Friday Girls
  16. Super Freaky Girl
  17. Bahm Bahm
  18. My Life
  19. Nicki Hendrix (Ft. Future)
  20. Blessings (Ft. Tasha Cobbs Leonard)
  21. Last Time I Saw You
  22. Just The Memories

[1] https://pitchfork.com/reviews/albums/nicki-minaj-pink-friday-2/

By Denisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *