„Little Man” a fost lansată sub două forme (una doar cântată de Sia și a doua remixată de Wookie, cunoscut și sub numele Exemen) în anul 2003 și a rămas un hit până în ziua de azi. Genul garage abordat de Wookie a făcut ca piesa să dobândească o nuanță clasică UK.

Piesa interpretată de Sia
Piesa remixată de Wookie (Exemen)

Importanța culturală a fost marcată și de plasarea melodiei pe locul 4 în Billboard Top 31 Best Garage Songs Ever[1] din 2016. Cântăreața britanică Amy Winehouse și-a declarat și ea admirația față de această piesă, declarându-i Siei că este piesa ei favorită.

@siaarchive

Sia tells that her song ‘Little Man’ was one of Amy Winehouse’s favorite songs and Amy performed the song for her with her guitar. Sia asked for a collaboration, which Amy refused because she was a fan of hers and would be too intimidated. @Sia #sia #amywinehouse #littleman #fyp #viral

♬ original sound – SiaArchive

Melodia aduce adordări diferit.  Una mai melodică și emoțională, folosind instrumente clasice precum chitara și saxofonul, combinate cu elemente digitale, și alta mai antrenantă, de club, introducând ritmuri de breakbeat și elemente specifice genului garage. Această dualitate între cele două versiuni demonstrează de fapt versatilitatea întregului albumului „Healing is Difficult” și abilitatea de a atinge diferite publicuri și contexte muzicale.


[1] https://www.billboard.com/photos/best-uk-garage-tracks-of-all-time-dance-music-7581300/2-sparks-kie-fly-bi-2016-billboard-1240/

By Denisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *