Viața este o simfonie complexă de experiențe și provocări. Este ușor să te simți neînțeles, epuizat și singur, dar uimitor, poți obține confort și fericire de la oamenii de la care nu te aștepți niciodată. În mod ironic, pentru mulți fani, artiștii K-Pop aflați la mii de kilometri depărtare au devenit un fel de cei mai buni prieteni care îi încurajează și îi motivează în cele mai dificile momente ale vieții.

Rina este studentă în anul II la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Muzica K-pop a apărut în viața ei spontan. Totul a început când aceasta a descoperit grupul de băieți BTS și a început să exploreze creațiile lor muzicale. „Grupul meu preferat de K-Pop este BTS, pentru că au niște melodii cu niște versuri care m-au ajutat să-mi revin și să mă fac bine într-o perioadă în care nu eram okay”, spune Rina.

Pentru fanii K-Pop, muzica este mai mult decât o formă de divertisment. Nu este pentru prima data când fanii BTS declară că piesele acestora i-au ajutat din punct de vedere mental și emoțional în cele mai grele perioade ale vieții. Mulți dintre ei găsesc alinare, putere și motivație atât în versurile melodiilor pe care le ascultă cât și în mesajele transmise de artiștii lor preferați. „În 2020-2021 am trecut printr-o perioadă destul de nasoală, iar cuvintele de încurajare din melodiile lor și iubirea pe care o au față de fani și pe care o arată in versuri m-au motivat și m-au atins profund. În acea perioadă piesele lor mă distrăgeau de la realitate și îmi dădeau o pauză de la viață”, afirmă Rina.

Rina asociază această perioada din viața ei cu melodia „Magic Shop” de la BTS. Această melodie descrie sentimentul de a te simți pierdut, confuz și incapabil să găsești o cale sau o direcție clară în viață. Versurile transmit ideea că trebuie să ai încredere în propriile forțe și că orice obstacol poate fi depășit.

Dacă vrei să ai parte de o doză spontană de fericire, pune-ți căștile și dă play pieselor BTS din playlist-ul personalizat al Rinei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *